Testat recept nummer 3

Nu har vi testat recept nummer 3

Fish and chips

Recept av Marcus Samuelsson

Oj oj oj, vilket skumt recept... Som ni kommer att se på bilderna blev det inte riktigt som vi tänkt oss :-). Vi testade också ett recept på Aioli, fy attans va det blev otäckt. Aiolin fick vi hälla ut och göra egen. Den egna var i alla fall supergod så det var mums.
Men Fish and chipsen blev mycket bra tillslut men då fick vi fixa på eget vis. Smeten i receptet var gott men det blev mycket tjockt och kladdigt. Potatisen blev aldrig klara, bara slem av det så vi fick ta färdigköpta pommes. Men men, resultatet (dock med mycket på vårt egna lilla vis) blev faktiskt ganska gott.
Men vilka diskhögar det blev av det, tog ju en evighet att få allt rent och undanplockat (då har vi ju ändå diskmaskin). Så minus för disk och skumt recept!
Men visst, Neo va mycket glad för detta trots det skumma utseendet.

Betyg:
Peter 2/5
Åsa 3/5
Neo 2,5/5


Bild från recept.nu, foto: Fredrik Sandin Carlson



Bild tagen av oss


Recept:
Antal portioner: 4
Färdigt på: 50 min
Ingredienser

600 g filé av vit fast fisk, skuren i 12 jämnstora bitar (t ex torsk, kolja eller gös)
bakpotatisar, skalade
Frityrsmet:
1 tsk bakpulver
1 msk maizena
2 dl vetemjöl
saften av två limefrukter
1 dl öl
2 dillkvistar
salt och peppar
3 dl olja till fritering
tidningspapper till serveringen

Gör så här

1. Blanda nästan allt vetemjöl (ta undan lite att vända fiskbitarna i), maizena och bakpulver i en skål.

2. Finhacka dillen och blanda med öl och limesaft.

3. Häll försiktigt ner ölblandningen i mjölblandningen. Salta och peppra. Rör om och låt svälla i 20 minuter innan fritering.

4. Skär potatisarna på längden i jämna, centimetertjocka skivor och sen till 1/2 centimeter tjocka stavar.

5. Hetta upp oljan till 160 grader i en kastrull med höga kanter.

6. Vänd varje fiskbit först i mjöl och sedan i smeten. Fritera dem gyllenbruna, cirka 5-7 minuter.

7. Upprepa samma procedur med potatisen.

8. Servera, helst i en strut av tidningspapper, tillsammans med aioli och citron.


Kommentarer
Postat av: Desiree

Kul att du hadde lagat min porterstek! jag älskar verkligen att äta den! stor kram

2009-11-13 @ 23:12:01
URL: http://tromigellerej.webblogg.se/gladajag/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0