Testat recept nummer 4-5 (sista recepttestet för denna gången)

Nu har vi testat recept nummer 4-5, blev en 3rätters. Blir det sista för denna gången, får nog ta en paus och laga lite egen mat och sedan testa igen längre fram.
Denna gången har vi testat en 3rätters från Halv åtta hos mig på recept.nu. Dock har vi tagit efterrätten från eget recept.
Vi hade sällskap av underbara familjen Rovegård vilket gjorde maten om det ens är möjligt ännu godare. Tack vänner för en fantastiskt trevlig kväll! Neo va minst sagt lycklig efter att ha fått leka med Oscar, dom kompletterade ju varandra perfekt.

Förrätt: Cassius trini-sallad (recept av Cassius Cruickshank)
Varmrätt: First date porter love (recept av Desirée Hörnberg
)
Efterrätt: Pannacotta med apelsingeléVilken mat!!! Hur god som helst! Måste bara lagas av alla som läser detta!
Tyvärr glömde vi att ta eget foto på huvudrätten så vi bifogar edast från recept.nu på den.
Förrätten var helt ljuvlig, lätta att göra och en väldigt spännande blandning av starkt och friskt. Känns nyttigt också :-).
Varmrätten va också en fullpoängare, även den lätt att göra. Enda som kan vara ovant är att börja med maten ca 2,5 timmar innan man ska ha gäster. Men oj va mört köttet va, det bara smälte i munnen. En fröjd att ha få ätit det. Vi serverade dock den med potatisgratäng då vi kände att det va lite mer barnvänligt. Barnen åt dock korv istället för köttet så Neos betyg är ju endast baserat på halva varmrätten och efterrätten.
Efterrätten var ett eget recept som också det blev superbra. Sött men också frisk och det tar ju under 10min att göra.

Betyg:
Peter 4,7/5
Åsa 5/5
Neo 3/5Först bild på förrätten från recept.nu, foto: TV4 & sedan bild tagen av ossBild på varmrätten från recept.nu, foto: TV4Bild på efterrätten, foto taget av oss

Recept förrätt: http://recept.nu/1.301190/desiree_hornberg/huvudratter/kott/first_date_porter_love
Recept varmrätt: http://recept.nu/1.301203/cassius_cruickshank/forratter/fisk_skaldjur/cassius_trini_sallad

Recept efterrätt:

4 personer

5dl grädde
1dl gelesocker
Rivet apelsinskal
3dl färskpressad apelsinsaft
0,75dl florsocker
0,75dl gelesocker

Blanda grädde, gelesocker och riven apelsin i en gryta. Koka upp i 0,5min och ta av från värmen. Häll upp i skålar. Sätt skålarna i frysen så det stelnar lite.
Blanda apelsinsaft, florsocker och gelesocker i en gryta. Koka upp i 0,5min och ta av från värmen. Häll upp ovanpå pannacottan med hjälp av en sked så det blit två tydliga lager. Låt stelna allt sammans och servera sedan.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0