Första rätten e testad!

Igår testade vi den första rätten:

Lyxpasta på "fem röda"

Vilken kanon vuxenrätt för vardagen, inte minst för att det gick så otroligt fort! Gick verkligen på ca 5 minuter vilket är tacksamt när man som vi alltid är ute i sista sekunden med att laga mat.
Dock var den inte vidare barnvänlig, i alla fall inte Neovänlig. Han ville knappt smaka men när vi väl fick han till att göra det grinade han illa .-).

Vi gjorde en liten liten justering och det var att ta bort den spanska pepparn för Neos skull. En fundering är att det kanske kan vara minst lika gott med färsk bandspaghetti, tåls att testa nästa gång.

Betyg:
Peter 3,5/5
Åsa 4/5
Neo 0/5


Bild från recept.nu, foto:TV4


Bild tagen av oss

Recept:

Antal portioner: 4
Ingredienser

500 500 g färsk ravioli med kronärtskocka
2 2 burkar kräftstjärtar à 380 g
1 1 röd lök
1 1 grön paprika
1/2 1/2 röd spansk peppar
1 1 knippa dill
2 2 dl lättcrème fraiche
2 2 dl matlagningsgrädde
olivolja
salt och malen vitpeppar

Gör så här

1. Skala och strimla den röda löken fint, skär den gröna paprikan i bitar och dela chilifrukten i halvor på längden, kärna ur och strimla den fint. Finhacka dillen.

2. Fräs lök, paprika och chili i olivoljan. Häll i grädde och crème fraiche, låt koka upp. Håll varmt.

3. Koka raviolin i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Vänd ner dill, kräftstjärtar och den nykokta raviolin i grönsakssåsen. Smaksätt med salt och peppar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0