Testat recept nummer 2

Nu har vi testat recept nummer 2

Paj med köttfärsröra

Recept av Margit Eliasson och Gunilla Lindeberg

Det som skilde vår vanliga köttfärspaj var att det bl a var selleri i. Det var en positiv upplevelse att äta det, gjorde mycket på smaken!
Däremot var pajdegen med grövre mjöl vilket iof kändes nyttigt men inte vidare saftigt utan enbart torrt.
Ja, vi kommer nog att göra denna igen men nästa gång med vår "vanliga" pajdeg.
Till serverade vi en grönsallad med avokado, hur gott som helst. Avokado är en klart favorit.
Neo åt några tuggor men ingen favoriträtt vad vi kunde se.
Överlag var det degen som drog ner betyget.

Betyg:
Peter 3.7/5 
Åsa 3/5
Neo 1/5


Bild från recept.nu, Foto: Joel Wåréus


Bild tagen av oss

Recept:

Antal portioner: 4
Ingredienser

Pajdeg
1,5 1,5 dl vetemjöl
1,5 1,5 dl grahamsmjöl (vi tog rågmjöl)
1 1 tsk bakpulver
0,5 0,5 dl (50 g) flytande matfett
1 1 dl mjölk

Fyllning
1 1 st gul lök
1 1 st vitlöksklyfta
0,5 0,5 msk raps- eller olivolja
250 250 g nötfärs
2 2 msk färsk eller 2 tsk torkad timjan
2 2 msk tomatpuré
1 1 dl vatten
1 1 tsk salt
svartpeppar
3 3 stjälkar selleri
1 1 st röd paprika
2 2 st ägg
2 2 dl mjölk
1 1 dl riven ost, 17 % fett

Gör så här

1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

2. Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna och fräs lök och köttfärs.

3. Tillsätt kryddor, tomatpuré och vatten och låt puttra ihop i ca 10 minuter.

4. Skär sellerin i tunna skivor och paprikan i tärningar och blanda i.

5. Smaka av kryddningen och lägg köttfärsröran i det förgräddade pajskalet.

6. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost och häll över. Grädda i ca 30 minuter.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0