Sista inlägget från Kemer, Turkiet

Jaha, nu är semestern snart till ända, men vilken semester vi haft, hur kul och  mysigt som helst!!!
Idag har det varit hela 38 grader varmt, phu!

Om Neo skulle brevväxla med alla hans nya kompisar skulle vi få skriva högar med brev, han är verkligen på sin populäritets topp i Turkiet :-) Iof hemma hos oss 3 på byvägen också. Han e verkligen allt man kan önska sig, inte minst mycket underhållande, ha ha. Han har varit värsta nöjesmaskinen här nere :-)

Idag har vi varit solat och badat vid stranden, varit på marknad samt firat vår 5-åriga bröllopsdag.

Marknaden var en höjdare, vi gjorde några riktiga fynd faktiskt, bl a 2par Pumaskor, Lacoste tröjor, Diseltröjor och Rolf köpte en Rolex :-). Äkta?! Hi hi, om man säger så är kläderna, skorna och klockan äkta (i alla fall äkta turkiskt). Inte illa det :-)
Prutningen gick fint, desvärre fick jag en porrslängpuss av klockförsäljaren, kanske inte en merit direkt men men, billigt blev det. I båda bemärkelsen... :-)
Observera dock att jag inte porrslängpussade tillbaka, jag hängde fast i min starka och snygga make :-), var dock inget hinder för klockförsäljaren. Hans glädje och förlust... hi hi
Peter ville att jag skulle skriva att han var muskulös men sen kom han på att man vill ju inte se ut som den ryska mannen vi mötte på strandpromenaden imorse, endast iklädd rosa tanga och en byggd ölmage och muskler. Som jag sa då, man måste antingen ha oförskämt bra självförtroende eller liten hjärna för att göra som den mannen. Vilket av det vill vi inte fundera på, kommer att var jobbigt nog att sudda ut det från näthinnan och minnet som det är.

Vilken service det är på taxibilarna här, vi åkte med en man till marknaden och sedan väntade han 2,5 timmar på oss där (medans vi shoppade loss) och vi betalade endast 20 euro för det. Det var minst sagt ett fynd!
Taxin hade rosa mattor, verkligen manligt och coolt..... Men en upplevelse för oss var det i alla fall :-)

Tänk att vi har varit gifta i 5år, vilka oförskämt lyckliga år!!! Och en massa fler blir det :-)
Ikväll har vi firat det med mousserande vin och jordgubbar, lyx och Lycka!

I kvällens spelturnering fick Peter 1 poäng, jag 1 poäng och Rolf 2 poäng i skitgubbe. Rolf fick 1 poäng i Yatzy så reslutatet är alltså
Skitgubbe:
Peter 4 poäng
Rolf 7 poäng
Åsa 5 poäng
Frågesport:
Peter 1 poäng
Rolf 0 poäng
Åsa 5 poäng
Yatzy:
Peter 0 poäng
Rolf 2 poäng
Åsa 1 poäng
Vinnare är alltså Rolf i Yatzy, Åsa i frågesport och Rolf i skitgubbe :-) 

Over and out från Kemer, Turkiet! Fantastiska byvägen nästa :-)
Turkiet, del 6

Näst sista kvällen i Kemer, känns vemodigt! :-(. Idag efter middagen ville jag knappt gå ur lokalen utan sitta kvar och njuta. Så lyxigt att få maten lagad och städningen gjord samt att få njuta av fantastiskt väder.

En ny kanonblandning är öl och efterrätt, något som jag försöker lyxa med varje kväll, mums :-)

Idag har vi badat i havet (lääääänge), i poolen, solat, Neo har gjort sig ännu mer populär samt hittat ännu fler kompisar. Peter & Rolf har hjälpt några turkiska män som var i nöd.

Oj, va havet var varmt och skönt idag, helt underbart helt enkelt! Stenig strand men det har utan tvekan sina fördelar med att vattnet inte blir grumligt utan det är helt kristallklart. Jobbigt dock att gå utan skor.

När vi var på väg mot stranden, hojtade några turkiska män på Peter & Rolf, dom behövde hjälp att bära upp en stor disk på ett flak. Självklart hjälpte dom till, jag och Neo stod med kameran i högsta hugg :-).
Peter påstod att den vägde 0,5 ton, vet inte om det stämmer precis men men, duktiga var dom, ha ha.

När vi låg vid poolen började det läta något otroligt högt, som trummor. Det närmade sig och blev högre och högre. Folk började dra sig mot staketet mot vägen, jag började bli lite orolig, man vet ju aldrig. Men det var bara en orkester som hade promenad.

Lita på att Neo är hur populär som helst, finns ingen ända på det :-). P g a att han säger hej och vinkar till i stort sett alla samt tar dricka i baren själv etc har nu flera fans, framför allt ett norskt gäng, som bara sitter och ler och tittar på honom hela tiden. Sedan är det den barnvänliga hotellpersonalen, dom pussar, kramar och pratar med honom. Idag efter middagen fick han en designad efterrätt på en tallrik, han ville dock endast äta choklad så vi fick offra oss :-). Neo älskar verkligen choklad, hans stående efterrätt nu för tiden. Han får inte bara choklad i munnen utan i pannan, armarna och benen. Blir sanering efter :-).

När vi satt på Rolfs uteplats ikväll kom det en personal som vinkade till sig Neo, han var ju inte sen med att hänga på. Sedan busade dom runt, jagade och han bar omkring på Neo. Neo hjälpte honom att stänga av soldäcket etc. Neo gillade verkligen honom. Sa hela tiden mer mer, när killen satte ner honom :-). Sedan lite senare var det både den killen och hans kollega som visade Neo en jojo. Det var intressant tyckte Neo som hängde på killens arm precis som om det är det mest narturliga i världen. Kanske bäst att jag och Peter skärper oss, annars kanske han vill byta ut oss mot en turk, hi hi.

Neo har under resan lärt sig massor med nya ord, ex hiss, åka, öl, båt och ikväll svarade han Ninni när Peter frågade vad han hette :-)

Nu hände något roligt, jag sitter och bloggar, Peter försöker lägga Neo och när jag vänder mig om sitter Rolf och slumrar, hi hi, man sliter ut den yngsta och äldsta generationen först helt enkelt :-)

I kvällens spelturnering fick Peter 1 poäng och Rolf 1 poäng i skitgubbe. Rolf fick 1 poäng i Yatzy, samt jag 1 poäng i frågesporten så reslutatet är alltså
Skitgubbe:
Peter 3 poäng
Rolf 5 poäng
Åsa 4 poäng
Frågesport:
Peter 1 poäng
Rolf 0 poäng
Åsa 5 poäng
Yatzy:
Peter 0 poäng
Rolf 1 poäng
Åsa 1 poäng

Imorgon ska vi åka på en marknad samt fira vår 5åriga bröllopsdag. Ska bli en kanondag helt enkelt!Turkiet, del 5

Helt otroligt va fort tiden går, det är ju nu bara 2 dagar kvar, på lördag åker vi hem tidigt! Känns vemodigt, det är så oehört avslappnat och skönt här. Allt e verkligen toppen! :-)

Vår lille hjälpreda Neo e duktigare än någonsin, han trycker på hissen, trycker rätt våning, öppnar dörren med nyckelkort och sätter i nyckelkortet så strömmen går på. Han e ju bara så söt!!!!!!!!

Idag har Neo hittat en lekkamrat vid poolen, vi har badat i poolen och havet. Annars faktiskt inte gjort så mycket mer än skålat, spelat, solat och tagit det lugnt.

Neo har som skrivit hittat en lekkamrat vis poolen, en norsk tjej som troligtvis är ca 1 år äldre än Neo. Det började med att han lånade hennes hinkar etc men sedan köpte Rolf hink etc till Neo i present och då blev det annat med leken, dom började leka tillsammans med sina hinkar. Så gulligt!

I matsalen börjar vi nu tro att dom får jobba över efter att vi har varit där, inte helt rent runt Neos stol om man säger så... :-) Men kocken är fortfarande väldigt förtjust i Neo, idag gav han Neo en banan till middagen. Det var mycket uppskattat, Neo e ju helt såld på banan.

Jag fick en stöt imorse på dryckesmaskinen :-(. Jag var barfota och bar Neo på armen och skulle hämta dricka. Först nuddade jag till med handen och fick en liten stöt, skumt tyckte jag som nuddade en gång till lite mer samt med ett glas fullt i handen. Inte vidare smart då stöten var lite kraftigare vilket gjorde en ofrivillig rörelse där drickat hälldes rakt på mig... Hm, inte kul, ganska pinsamt och obehaglkigt men det kunde varit värre om jag hade haft vit tröja utan BH. Tur jag inte springer omkring med det.

Mitt alkoholfria försök igår har idag matchats av Rolfs efterrättsfria dag. Han föll dock dit på en chokladpudding efter middagen. Skönt att det inte bara e jag som är svag för goda saker. Vi har blívit värsta godisgrisarna denna veckan. Idag efter middagen kom Peter med ett mindre berg av efterrätt, tur vi redan har kommit i badkläderna för snart är det nog kört.

Idag när vi skulle spela vår turnering, var jag vara sååå ärlig. Jag råkade se 2-3 av Rolfs kort vilket gjorde att jag kunde planera mina sista utspel. Jag fick dock så otroligt mycket skuldkänslor för att jag var oärlig så jag var innan vi fortsatte spela var tvungen att berätta detta. Det gjorde dock inget vilket kändes bra för en tjuvtittare som mig. Men vann gjorde jag, det har verkligen varit en vinnardag för mig. Först vann jag i yatzy, sedan 2 gånger i skitgubbe och sist även i frågesporten, ibland ska man ha tur, hi hi.

I kvällens spelturnering fick Jag 2 poäng i skitgubbe. 1 poäng i Yatzy, samt 1 poäng i frågesporten så reslutatet är alltså
Skitgubbe:
Peter 2 poäng
Rolf 4 poäng
Åsa 4 poäng
Frågesport:
Peter 1 poäng
Rolf 0 poäng
Åsa 4 poäng
Yatzy:
Peter 0 poäng
Rolf 0 poäng
Åsa 1 poäng

Vilken underbar semester vi har, vi mår alla 4a toppen, det kan inte bli bättre än så här!
Hörs nog imorn igen :-)


Turkiet del 4

Nu är en dag till avslutad i Turkiet. Helt fantastisk som innan :-)!

Idag har vi badat i havet, solat, Neo har hittat en ny kompis, skrivit vykort, tittat på Eurovision song contest uttagningen och vårt tidigare försök att pruta till oss en resväska och en handväska är avklarad.

Havet var ännu varmare idag, kanske för att idag har det varit hela 32 grader i luften, verkligen superskönt. Ikväll vid ca 22 var det fortfarande 25 grader ute, inte illa.

När vi ätit middag ikväll sprang Neo in i miniaffären i hotellet och kom ut med en klubba :-). Den hade han fått av han som jobbar där, inte illa. Kanske ska be honom hämta lite andra saker också, typ se om han kan få lite chips eller dyligt, hi hi. Han var i alla fall mycket stolt över sin klubba.

Fler pussar har det blivit samt att hans nya kompis kocken tog över honom för att presentera honom för sina kollegor. Där tyckte dock Neo att gränsen gick, att bli bortburen och några män i kockmössor stod och studerade honom. Han ville helt klart tillbaka till mamma.
Neo har dock verkat glömma den utspillda spaghettin, skönt det.

Vykorten är skrivna, vem vet, du kanske får ett i brevlådan om ett tag, man vet ju aldrig :-)

Vi har nu shoppat en resväska till Rolf och sedan fick jag i tidig födelsedags present en väska. Det tog lite tid (typ 3dagar)men vi lyckades trots allt slutföra affären. Det fanns ju dock fortfarande inte exakt den storleken på resväska som Rolf ville ha men vi fick en större för samma pris. Efter MYCKET tjat tittade jag honom i ögonen och sa, jag frågar dig en sista gång, vi kommer inte tillbaka och vi kommer inte att ge med oss, får vi köpa dom för 80 Euro?! Han tittade tillbaka och sa, Yes take it! Sedan gick vi därifrån nöjda :-) Det var han nog också för han lär ju trots allt fått en bra vinst. Hans utgångsbud var dock 200 Euro så prutningen var nog ganska lyckad. Vi kan detta med shopping!

Måste nämna lite om Eurovision uttagningen. Mina favoriter var helt klart Sverige, Malta, Island & Turkiet, ibland ska man ha tur att alla kommer vidare. Dock är Sverige helt klart bäst. Vi får se hur det går på lördag.

Idag har jag personligen haft en alkoholfri dag, i alla fall försökt. Tänkte jag skulle rena kroppen under en dag men det höll till kvällen då jag inte kunde motstå mousserande vin och choklad. Jaja, ett bra försök var det i alla fall.

I kvällens spelturnering fick Jag 2 poäng och Rolf 1 poäng i skitgubbe. Peter fick 1 poäng i frågesporten så reslutatet är alltså
Skitgubbe:
Peter 2 poäng
Rolf 4 poäng
Åsa 2 poäng
Frågesport:
Peter 1 poäng
Rolf 0 poäng
Åsa 3 poäng

Ja, som skrivet innan, hörs förhoppningsvis imorn igen :-)
God natt från Kemer, Turkiet & från oss!!!


Turkiet, rapport 3

Ja, nu är även denna dagen till ända. Vilken fantastisk dag!
Idag har vi badat i havet, Neo har blivit kompis med kocken, besökt ett minizoo, shoppat och Neo eller ska vi säga Ninni har fattat tycke för en turkisk man :-)

Vilket underbart vatten, det var otroligt skönt att bada i havet, dock lite svårt då det är väldigt stenigt. Varckra stenar så det är förlåtet. Redan tre är plockade, vi får se hur många det blir innan resan är över. Väskorna är fulla som dom är. Jag sa innan vi åkte att vi bytte plats med blöjorna. Alltså blöjor ner och shopping hem...Hm, hur går det ihop viktmässigt???

Glömde skriva igår (eller kändes det lite väl pinsamt att jag inte var ärlig och informerade personalen) att när jag skulle lägga upp spaghetti på Peters tallrik i matsalen, tappade jag en hög spaghetti på golvet. Jag försökt och även Peter att diskret fortsätta som ingenting hade hänt men Neo var ju bara tvungen att peka och säga "mamma". :-) Dock inte så högt att vi tror att någon personal hörde det men visst, deras jobb är att syna oss så dom har nog inte missat det. Jaja, där trodde vi att historien var över, men icke... Idag när kocken stod strax intill oss gick Neo fram, börjde sig ner och pekade på golvet där jag tappat spaghettin och sa "mamma". Inte kul kände jag men vad skulle jag göra mer än att le såklart. Då kom kocken fram, tog upp Neo, gav han en kockmössa och sedan blev dom vänner. Vet inte om det är p g a spaghettin men kanske, hi hi

Vi har shoppat idag, en sjal till mig, en tröja till Neo och två badshorts till Rolf. Gick fin fint.

När vi skulle gå från shoppinggatan och tillbaka till hotellet skulle Neo trotsa sprang mot en exklusiv butik där dom antagligen sålde möbler. Där i en fåtölj satt en ganske ung och stilig man. När Neo kom fram springande mot honom vinkade han dit Neo. Han går inte in tänkte vi men vi hade såklart fel, överrraskningarnas Neo är han. Han fortsatte fram och mannen tog upp honom i famnen, pussade honom på kinden och sedan vinkade mannen hej då till mig som var på väg att hämta Neo. Då satt Neo i hans famn och höll i hans halsringning på tröjan och hade det mycket bra tydligen :-).
Jag fick hämta en glad Neo som sedan luktade rakvatten :-). Neo hittar verkligen kompisar överrallt.

Turkiska män är väldigt glada för barn, Neo får ca 3 pussar på kinden per dag från turkiska män. Kanske inte så jätte kul ärligt talat men dom är väldigt snabba fram, Neo är glad när han får uppmärksamhet och då känns det surt av oss att protestera. Så, Neo får helt enkelt bli pussad resten av veckan, inte bara från oss. Omtyckt är han :-)

Idag i spelturneringen fick Peter 2 poäng och Rolf 1 poäng i skitgubbe turneringen. Jag fick 2 poäng i frågesporten så reslutatet är alltså
Skitgubbe:
Peter 2 poäng
Rolf 3 poäng
Åsa 0 poäng
Frågesport:
Peter 0 poäng
Rolf 0 poäng
Åsa 3 poäng

Fortsättning följer :-)

På grund av dålig täckning har jag nu skrivit detta sittandes mitt i natten på hallgolvet, nu börjar det göra riktigt ont i rumpan. Jag måste helt enkelt ge upp för idag.

Hörs förhoppningsvis imorn :-)


Turkiet, dag 2

Ja, då har vi avslutat dag 2 eller rättare sagt dag 1 eftersom vi kom så sent igår. Idag har vi varit vid stranden (dock inte badat, kylan passar inte en badkruka), promenerat omkring, prutat på väskor, tagit sönder en telefon, legat vid poolen, tagit sönder en termometer och haft spelturnering. Alltså en högst händelserik dag.
Prutningen gick faktiskt ganska bra men visst, kunde gått bättre, väskan fanns ju liksom inte när det väl kom till kritan. Medans Peter & Neo gick och tittade på en fontän startade jag och Rolf vår första prutning. Vi hittade en resväska och en fejk designerväska. Faktiskt mycket fina! Vi höll på hur länge som helst med prutningen trots att vi inte hade med pengar (dom låg i hotellrummet). När vi äntligen var klara var vi ganska nöjda med prutningen men beslöt oss för att gå tillbaka efter lunch och då ta med pengar och göra ett sista försök till prutning. När vi kommer tillbaka visar det sig efter mycket samtalande att resväskan endast fanns i rosa.... Typiskt, vi som hade jobbat så hårt med priset :-). Men men, vi får leta vidare.
Hur lyckades telefonen gå sönder..... bra fråga... Jag skulle ringa Rolf (från telefonen på toaletten) och meddela att vi var klara för att ses. När han svarar bestämmer han sig för att busa med oss och svara receptionen.... Jag stirrig som jag e, blev hyper stressad, tryckte av telefonen med våld. Då ringde det upp, jag trodde såklart att det var receptionen som skulle ringa och skälla på mig för att jag la på så jag sprang till Peter och sa att han måste svara och be om ursäkt. Självklart ville han inte heller göra det och sa att jag skulle ta ansvaret och göra det. Jag hade dock redan gömt mig bakom sängen och ropar till Peter att jag vägrar. När jag väl blev tvingad och skulle gå och svara visar det sig att med mitt våld tidigare, hade jag lyckats ta sönder telefonen så nu gick det inte att svara. Peter fick tag på den andra telefonen och svarade. Det var Rolf, han hade bara skämtat om receptionen ju :-). Så nu är vi en telefon mindre men lika glada för det.

Hur gick termometern sönder..jag skulle lite fint kolla hur varmt det var i poolen och då lossnade termometern från fästet och sjönk till botten. Vilket problem det var eftersom jag tyckte det var kallt i vattnet. Försökte få som andra till att offra sig att doppa huvudet men det gick inte så bra. Jag hade precis vant mig vid tanken att jag skulle kyla ner mig när Peter påminde mig om att jag har hål i trummhinnan och får inte doppa huvudet...va synd tyckte jag och sen fick Rolf offra sig, hi hi. Hur tankspridd e jag... :-)

Spelturneringen gick bra, i skitgubbe står det 2-0-0 till Rolf och i frågesporten står det 1-0-0 till mig, Åsa. Spännande för fortsättning följer...
Hm, vi har också börjat fundera på om vi klär Neo fel, idag har två stycken kallat honom för en tjej. Det är inte efter han har tilltalat sig själv Ninni utan innan. Först vi stranden, kom det fram en tjej och satte sig framför Neo och frågade vad flcikan hette... :-( Sen vid middagen sa damen vid bordet bredvid oss, va duktig hon är på att äta, hur gammal är hon... :-(
Ja, kanske inte superkul men visst, det äör säkert för att han är så otroligt söt, hi hi :-)

Vädret e kanon, vid ca 21.30 var det fortfarande 23 grader varmt, lyxigt. I poolen dock inte supervarmt, 20,5grader.

Jaha, då är denna underbara dag till ända, vilken lyx att vara på semester!!! :-)


Turkiet, ankomst till hotellet

Ja, då e vi på plats på detta superfina hotellet Ambassador i Kemer, Turkiet!
Men va lång tid resan tog allt som allt, körde hemifrån strax innan lunch, var här vid strax efter 22, m turkisk tid strax efter 23. Phu va trötta vi e, Neo somnade gott när vi kom fram till hotellet. En fin sak när vi kom var att det fanns varsin liten matlåda på rummet eftersom restaurangen hade stängt. Innehöll en baguette, ett äpple och en kaka. Dock fick vi inte ens en flaska vatten såhär dax utan fick köpa från minibaren. Annars ingår såklart vatten.
En stor fördel att åka hemifrån på eftermiddagen blev sen en nackdel att komma så sent till hotellet på kvällen. Det var helt mörkt, vi ser varken pool eller hav men det ska ju finnas så vi får kika vidare imorn.
Fick en rundvarndring av vår nya turkiskakompis Djian, som nu tror att han ska vara vår lilla personliga guide. Han e iof sig väldigt trevlig och hjälsam så det kan väl gå an :-)
Rummet är som sagt superfint men det fanns ingen spjälsäng när vi kom hit. Dom kom och fixade en egen lösning med hjälp av en rundad soffa mot vår säng och sedan imorn ska vi få en spjälsaäng till Neo. Kanske fult med soffan men det ser väldigt skönt ut och smidigt att ha vår lille fågelunge intill vår säng. Nästan så vi funderar på att strunta i spjälsängen.
Det finns också ett SPA här, tåls och undersökas noggrannare.

Ja, vi ska försöka skriva dagbok varje dag, kanske varannan om vi blir för lata och sedan kommer fler bilder samlade när vi kommer hem igen.


Bilder från vår vackra trädgård, maj 2009Bilder från när våra fina Emmabodavänner var här på middag

Bättre sent än aldrig, hi hi :-)RSS 2.0